Fena Bir BLOG!

Sony'nin Son Telefonu, Xperia M

Sony'nin Son Telefonu, Xperia M

Piyasaya sıklıkla telefon çıkararak yükselmesine devam eden Sony firmasının son çıkardığı telefon Xperia M, teknik özellikler açısından pek tatmin edici olmasa da orta segment telefon kullanıcılarını mutlu edecek seviyede diyebiliriz.
 Sony artık birçok telefonunda tasarıma oldukça önem vermeye başladı. Son çıkan Xperia M’ inde tasarımı oldukça şık. Telefonda tasarım olarak Xperia SP’ye genel bir benzerlik söz konusu. Ancak siyah, beyaz, sarı, mor gibi renk seçenekleri ile renk seçenekleri arttırılmış.
 Sony, Xperia M’i duyururken aynı zamanda Xperia M Dual’i de bizlere tanıttı. Adında da anlaşılacağı gibi donanımsal özellileri aynı olan telefonların çift SIM kartlı versiyonu Xperia M Dual. Donanımsal olarak aynı olabilirler ancak yazılımsal olarak aralarında ufak bir farklılık bulunmakta. Xperia M, android sürümü olarak 4.1.2 ile çalışırken, Mdual 4.2.2 sürümünü kullanıyor.
 Gelelim telefonun donanımsal özelliklerine. Xperia M ve Dual 4 inç. ve 854x480 pixel çözünürlüklü TFT Lcd sisteminde bir ekrana sahip. Çift çekirdekli ve 1 GHz Snapdragon S4 Plus işlemcisi bulunan telefonumuz 1 GB RAM belleğe sahip. Dahili depolaması biraz düşük (4GB) olan telefonun 32 GB microSD kart desteği bulunuyor. Telefonun pil kapasitesi ise donanıma göre yeterli seviyede diyebiliriz. (1.700mAh) Son olarak kamerasına değinelim. Telefonumuzda 5 MP HD video kaydı yapabilen bir kamera bulunuyor. Tabi 5 MP özelliğindeki bir kameradan beklentileri fazlasıyla karşılayacak diyebiliriz. 

Yorumlar

  1. Yeni teknoloji özellikleri ve uygulamaları ile güzel cep telefonu, hangi yerde çok popüler. cep telefonun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder